Bekkenfysiotherapie

Als bekkenfysiotherapeut help ik u bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen.

Na een 3 jarige aanvullende opleiding en vele jaren ervaring ben ik een expert in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. Ook met klachten van de urine wegen, geslachtorganen, de maag en de darmen  kunt u bij mij terecht. Ook kan ik u / jullie helpen op het gebied van seksuele problematiek die te maken heeft met stoornissen van de bekkenbodem.

Man, vrouw en seksualiteit

Gaan de gewone dagelijkse dingen niet zoals ze zouden moeten gaan? U durft niet meer op visite, omdat u uw ontlasting niet ophoudt? Of lekker te sporten zonder dat u ongewild urine verliest? Bent u zwanger en hebt u lage rug- of bekkenpijn?

Problemen in de bekkenbodem is niet alleen iets voor vrouwen. Dit vooroordeel bestaat bij veel mannen. Gevolg is dat ze er niet over praten. En dat ze blijven tobben met problemen als pijn in de penis of bij de anus, urine verlies of erectiestoornissen. Ook mannen hebben een bekkenbodem.

Vrijen moet plezierig zijn. Een veilig gevoel maar ook bekkenbodemspieren die kunnen ontspannen en aanspannen zijn van groot belang. Hoewel het niet altijd makkelijk is om over seksuele problemen te praten, kan ik als bekkenfysiotherapeut maar ook met mijn kennis op het gebied van seksuologie u hierbij helpen.